Websites worden hedendaags meer op smartphones en tablets bekeken dan op desktop computers. Volgens bronnen zijn er in 2017 zo’n 11 miljoen smartphonebezitters terwijl er 9 miljoen Nederlanders een tablet bezitten en het zal u niet verbazen dat onder de jongeren bijna iedereen een smartphone bezit. U kunt er vanuit gaan dat uw website vaker op een mobiel apparaat wordt bekeken dan op een ‘gewone’ computer.

Webontwikkelaars spelen sinds 2013 daarop in met het ontwikkelen van reponsive websites. Een responsive gebouwde website wordt automatisch aangepast aan de schermresolutie waarop deze wordt bekeken, zonder beperking in de leesbaarheid. De vormgeving van de website wordt als het ware opnieuw opgebouwd.
Het voordeel hiervan is dat een apart gebouwde mobiele website overbodig is geworden en de website in één cms kan worden beheerd.

Mobile First
Met deze gegevens kunnen we stellen dat de websites eigenlijk eerst voor smartphones dienen worden vormgegeven en pas daarna voor tablet en desktop. Op zich een uitdaging omdat het schermpje niet veel ruimte overlaat voor herkenbare huisstijlelementen. Wie ons kent weet dat we ons graag laten uitdagen.

Op onze website vindt u voorbeelden van responsive gebouwde websites.
Wilt u hierover meer informatie dan maken we graag een afspraak.

Meer voorbeelden